fbpx

Het Wado Ryu Karate Do ( 和道流 空手道 ) streeft naar volledige harmonie tussen lichaam en geest (inner peace). Het is een Japanse karate stijl met achtergronden van diverse oude Japanse krijgskunsten. De stijl is ontwikkeld door Hironori Otsuka die veel invloeden van het  Shindo Yoshin Ryu Ju Jutsu Kempo terug heeft laten komen bij het controleren van de tegenstander en binnen de beweeg-, klem- en werpprincipes.

Het Wado Ryu Karate Do is een van de leukste en meest veelzijdigste krijgskunsten uit Japan. De stijl maakt voor het grootste gedeelte gebruik van de kracht en energie van de tegenstander.  Gezien de populariteit van deze functionele krijgskunst en het filosofische karakter is het voor velen (kinderen, jeugd en volwassenen) inmiddels een ‘Way of Life’ geworden. Elke krijger (Bu) heeft immers zijn eigen weg (Do) te gaan.

Beoefening van Karate houdt je fit en mentaal vitaal. Het maakt je weerbaar en werkt preventief. De kans is groot dat pesten, intimidatie, misbruik en geweld stopt als je goed reageert op een situatie. Vechten is niet het uitgangspunt. Innerlijke rust en concentratie zijn belangrijk bij het optimaal uitvoeren van alle technieken. Je leert de fundamentele beweegprincipes uit het Wado. Het Wado Karate curriculum is onuitputtelijk, een ware ontdekkingsreis en zal je je hele leven boeien.

Jong en oud, van recreant tot wedstrijdsporter trainen Bij Eco samen aan hun eigen doelen, ieder op hun eigen niveau. Ik ben gediplomeerd Leraar Karate Do, houder van de 4e Dan Wadokai, lid van de KBN en als dojo o.a. aangesloten bij de Wado Karate Federatie Nederland.

 

A black belt is a white belt who never quits

De stijl die wij beoefenen is ontwikkeld door Hironori Otsuka die veel invloeden van het  Shindo Yoshin Ryu Ju Jutsu Kempo terug heeft laten komen bij het controleren van de tegenstander en binnen de beweeg-, klem- en werpprincipes.

Alle zelfverdedigingstechnieken (Goshin Jutsu), Karate Jutsu, applicaties en/of variaties (Henka Waza) die wij trainen binnen de karatelessen zijn gebaseerd op de principes van het Wadokai Karate en zijn direct toepasbaar in zelfverdediging.

× Hoi! Kan ik je helpen?