fbpx

Naast het voetbal is Karate één van mijn grootste passies. Het is dé sport die ik het langst beoefen (>25 jaar) en ik kan er geen genoeg van krijgen. Wado Ryu Karate Do ( 和道流 空手道 ) streeft naar volledige harmonie tussen lichaam en geest (inner peace).                De afgelopen 20 jaar heb ik keihard gewerkt om uit te groeien tot erkend en gediplomeerd instructeur (3e Dan Wadokai). Ik beschik over meerdere leraarlicenties, waardoor een veilig pedagogisch verantwoord leerklimaat gegarandeerd is. Karate staat als krijgskunst vooral bekend om haar effectieve trap- en stoottechnieken. Maar karate biedt veel meer dan dat: beoefening van Karate Do houdt je fit en mentaal vitaal, biedt structuur, kent een duidelijke leerlijn, maakt je zelfverzekerder, weerbaarder, verandert je uitstraling, scherpt de zintuigen en motoriek. Karate Do levert een positieve bijdrage aan de algehele ontwikkeling, stelt doelen, normen en waarden en is geschikt voor jong en oud. Voor velen is het inmiddels een ‘Way of Life’ geworden. Een ieder werkt samen aan hun eigen doelen op hun eigen niveau, waarbij lichamelijke en daarmee ook de mentale conditie centraal staat.

Wordt sterker! Vergroot je weerbaarheid! Ontwikkel je concentratie! Verhoog je bewustzijn!

Karate kan als recreatie of als wedstrijdsport worden beoefend. Vechten is niet het uitgangspunt. Innerlijke rust, focus en concentratie zijn belangrijk bij het optimaal uitvoeren van alle technieken. Het Wado Karate curriculum is onuitputtelijk en zal je je hele leven boeien. Door het laagdrempelige karakter wordt er bij Eco lesgegeven aan jong en oud. Je krijgt les in traditioneel en praktisch karate, ofwel het beste van twee werelden. Je kunt altijd instromen, dus doe mee en neem een trainingsmaatje mee!

Preperation! Practice! Performance!

Voor elk bandexamen (peak) wordt je vaardigheid (performance) getoetst. De volgende band (obi) is altijd een uitdaging en een overwinning tegelijk, maar altijd binnen bereik. De lat ligt hoog, perfectie is wat we nastreven.

Stap voor stap bereid ik je voor op weg naar de zwarte band!

Check het rooster voor de tijden die bij jouw leeftijd aansluiten. Voor meer informatie kun je ook even kijken bij de karatesectie op deze site. Doe mee en vraag een gratis proefles aan via 0620832418 of loop even binnen. Karate in Emmeloord volg je hier!

Self-Awareness is a key to Self-Mastery

We rise by lifting others!


Priceless Memories Matter

De UNESCO heeft verklaard dat de sportdiscipline KARATE, de beste opleiding is voor kinderen en jongeren van 4 tot 21 jaar. Het is bij regelmatige beoefening zelfs geschikt voor elke leeftijd. Door de specifieke technische aspecten kan het Wado Ryu Karate Do tot op zeer hoge leeftijd worden beoefend. Dit zie je terug op het ‘blue zone eiland Okinawa, de plaats waar het karate is ontstaan.
Het maakt een complete motorische opleiding mogelijk, die alle educatieve en psychomotorische mogelijkheden bevat, zoals ruimte/tijd, proprioceptiviteit, lateraliteit, gooien, trekken, duwen, slepen, springen, rollen, vallen, coördineren, het stimuleren van de relatie met andere mensen (socialisatie), het gebruik van het spel en de strijd als een aanvulling op de motorische vaardigheden, de invoering van de techniek en sporttactiek, en het zoeken naar een ideale algemene bekwaamheid.

Wordt sterker! Vergroot je weerbaarheid! Ontwikkel je concentratie! Verhoog je bewustzijn!

Het IOC (Internationaal Olympisch Comité) beschouwt het als een van de meest complete sporten. Karate verbetert en bevordert de waarden van vriendschap, harmonie, participatie, compassie, eerlijkheid, loyaliteit, integriteit, moed, respect, zelfbeheersing, eer en inspanning.

Partnering! Preperation! Practice! Progress! Performance! Personality!

Note: Heb je klachten, zoals hoesten, verkoudheidsklachten, verhoging of koorts, last van benauwdheid, reuk en/of smaakverlies, kom dan niet en blijf dan thuis!

Stop Wishing, Start Training and Embrace the Karate Lifestyle

Karate Trainingen bij Eco volg je op de volgende dagen en tijden:
Maandag
17:00 tot 18:00 uur – Karate Kids vanaf 7 tot 13/14 jaar
Woensdag
17:00 tot 18:00 uur – Karate Kids vanaf 7 tot 13/14 jaar
19:00 tot 20:15 uur – Karate vanaf 15/16 jaar en ouder
Vrijdag
17:00 tot 18:00 uur – Karate Kids beginners vanaf 7 jaar en ouder
18:00 tot 19:00 uur – Karate Jeugd – vanaf groene band en hoger
19:00 tot 20:00 uur – Kumite (wedstrijd) training olv Mahdi Dolikhani – 4e Dan

Wedstrijdtraining en zwarte band voorbereiding:

  • Wedstrijdvoorbereiding voor Kata verloopt op afspraak
  • Wedstrijdtraining voor Kumite is op vrijdagen van 19:00 – 20:00 uur
  • Personal training en Danexamenvoorbereiding is uitsluitend op afspraak

Good enough is not good enough

#karateemmeloord #karatejutsuemmeloord #wadokaiemmeloord #weerbaarheid #zelfverdediging #karate #karateclubemmeloord #karatelifestyle #vechtsport #karatecoach #leraarkrijgskunsten #karateleraar

× Hoi! Kan ik je helpen?