fbpx

Ontdek Karate bij Eco in Emmeloord! Wa Do staat voor gezondheidsbeweging die men al lerende zich eigen maakt bij Karate. Het Wado Kai Karate Do ( 和道会 空手道 ) streeft naar volledige harmonie tussen lichaam en geest (inner peace). Het is een Japanse karate stijl met achtergronden van diverse oude Japanse krijgskunsten. De stijl is ontwikkeld door Hironori Otsuka die veel invloeden van het  Shindo Yoshin Ryu Ju Jutsu Kempo terug heeft laten komen bij het controleren van de tegenstander en binnen de beweeg-, klem- en werpprincipes.

= Wa 道 = Do

Het Wado Kai Karate Do is één van de leukste en meest veelzijdigste krijgskunsten uit Japan. De stijl maakt voor het grootste gedeelte gebruik van de kracht en energie van de tegenstander.  Gezien de populariteit van deze functionele krijgskunst en het filosofische karakter is het voor velen (kinderen, jeugd en volwassenen) inmiddels een ‘Way of Life’ geworden. Elke krijger (Bu) heeft immers zijn eigen weg (Do) te gaan.

Start nu met Karate in Emmeloord bij Eco

Beoefening van Karate houdt je fit en mentaal vitaal. Het maakt je weerbaar en werkt preventief. De kans is groot dat pesten, intimidatie, misbruik en geweld stopt als je goed reageert op een situatie. Vechten is niet het uitgangspunt. Innerlijke rust en concentratie zijn belangrijk bij het optimaal uitvoeren van alle technieken. Je leert de fundamentele beweegprincipes uit het Wado. Het Wado Karate curriculum is onuitputtelijk, een ware ontdekkingsreis en zal je je hele leven boeien.

Vergroot je zelfvertrouwen en weerbaarheid

Jong en oud, van recreant tot wedstrijdsporter trainen Bij Eco samen aan hun eigen doelen, ieder op hun eigen niveau. Ik ben gediplomeerd Leraar Karate Do, houder van de 4e Dan Wadokai, 3e Dan Federation Wadokai Europe, 1e Dan JKF Wadokai, 1e Dan KBN Wado Ryu, lid van de KBN en als dojo o.a. aangesloten bij de International Martial Arts Federation en de JKF Branch van Kevin Chao. Je krijgt dan ook les op het allerhoogste niveau.

A black belt is a white belt who never quits

Alle zelfverdedigingstechnieken (Goshin Jutsu), Karate Jutsu, applicaties en/of variaties (Henka Waza) die wij trainen binnen de karatelessen zijn gebaseerd op de principes van het Wadokai Karate en zijn direct toepasbaar in zelfverdediging.

It’s You against You

De grootste tegenstander ben je zelf. Het is jij tegen jij, om uiteindelijk zelf een beter mens te worden. Dat is een levenslange weg waar je elke dag mee bezig bent. Het gaat erom dat je vandaag beter bent dan gisteren, en dat je morgen beter zult zijn dan vandaag (Kaizen filosofie).

Karate vormt Karakter

Bijzonder mooi nieuws uit Japanzie link hieronder

https://denoordoostpolder.nl/sport/Eco-Kleefstra-behaalt-eerste-Dan-bij-grootste-Japanse-karatefederatie-27974735.html

× Hoi! Kan ik je helpen? Stel gerust je vraag