fbpx

Ontdek Karate in Emmeloord bij Eco. Word lid van onze fitnessfamilie en werk samen met gelijkgestemden aan uw doelen. Wij streven ernaar om een ondersteunende en sympathieke omgeving te creëren. Het trainen van karate is voor iedereen en voor alle leeftijden geschikt. Van (kleine) kinderen tot aan senioren kun je bij ons terecht. Kom bij de club en blijf fit!

Naast het voetbal is Karate één van mijn grootste passies. Het is dé sport die ik het langst beoefen (>30 jaar) en ik kan er geen genoeg van krijgen. Wa Do staat voor gezondheidsbeweging die men al lerende zich eigen maakt bij Karate. Wado Kai Karate Do ( 和道会 空手道 ) streeft naar volledige harmonie tussen lichaam en geest (innerlijke rust). In Yo ( 陰陽 ), de Japanse equivalent van het Chinese Yin Yang, speelt daarbij een belangrijke rol in het karate om fysiek en mentaal in balans te komen. Je krijgt les in traditioneel, praktisch karate (karate jutsu) en sportkarate, ofwel het beste van drie werelden. 

Vergroot je zelfvertrouwen en weerbaarheid

De afgelopen 20 jaar heb ik keihard gewerkt om uit te groeien tot erkend en gediplomeerd instructeur (4e Dan Wado Ryu, 3e Dan Federation Wadokai Europe, 1e Dan KBN Wado Ryu en 1e Dan JKF Wadokai). Ik beschik over meerdere leraarlicenties, waardoor een veilig pedagogisch verantwoord leerklimaat gegarandeerd is. Ik heb inmiddels al heel wat dangraadhouders(zwarte banders) opgeleid en diverse prijzen op mijn naam. Veilig en verantwoord karate leer je hier!

Meer energie in je lijf, meer rust in je hoofd, meer vitaliteit door karate

Karate staat als krijgskunst vooral bekend om haar effectieve trap- en stoottechnieken. Maar karate biedt veel meer dan dat: beoefening van Karate Do houdt je fit en mentaal vitaal, biedt structuur, kent een duidelijke leerlijn, maakt je zelfverzekerder, weerbaarder, verandert je uitstraling, scherpt de zintuigen en motoriek. Karate Do levert een positieve bijdrage aan de algehele ontwikkeling, stelt doelen, normen en waarden en is geschikt voor jong en oud. Voor velen is het inmiddels een ‘Way of Life’ geworden. Een ieder werkt samen aan hun eigen doelen op hun eigen niveau, waarbij lichamelijke en daarmee ook de mentale conditie centraal staat. Karate daagt je uit en is dé groepsles en trainingsmethode waarbij je nooit bent uitgeleerd.  

Wordt Sterker en Fitter! Ontwikkel je Concentratie! Verhoog je Bewustzijn!

Karate kan als recreatie of als wedstrijdsport worden beoefend. Vechten is niet het uitgangspunt. Innerlijke rust, in contact komen met je lijf, focus en concentratie zijn belangrijk bij het optimaal uitvoeren van alle technieken. Het Wado Karate curriculum is onuitputtelijk en zal je je hele leven boeien. Door het laagdrempelige karakter wordt er bij Eco lesgegeven aan jong en oud. Je kunt altijd instromen, dus doe mee en neem een trainingsmaatje mee!

4P’s: Preperation! Practice! Patience! Performance!

Voor elk bandexamen (peak) wordt je vaardigheid (performance) getoetst. De volgende band (obi) test je geduld, is altijd een uitdaging en een overwinning tegelijk, maar altijd binnen bereik. De lat ligt hoog, persoonlijk meesterschap, eigenaarschap en een voorbeeldige technische uitvoering is wat we nastreven.

Stap voor stap bereid ik je voor op weg naar de zwarte band!

Check het rooster voor de tijden die bij jouw leeftijd aansluiten. Voor meer informatie kun je ook even kijken bij de karatesectie op deze site. Doe mee en vraag een gratis proefles aan via 0620832418 of loop even binnen. Karate in Emmeloord volg je hier!

It’s You against You

De grootste tegenstander ben je zelf. Het is jij tegen jij, om uiteindelijk zelf een beter mens te worden. Dat is een levenslange weg waar je elke dag mee bezig bent. Het gaat erom dat je vandaag beter bent dan gisteren, en dat je morgen beter zult zijn dan vandaag (Kaizen filosofie).

Zelfbewustzijn is dé sleutel naar persoonlijk leiderschap

We rise by lifting others!


Priceless Memories Matter

Waarom karate goed voor je is en iedereen dit kan doen?

De UNESCO heeft verklaard dat de sportdiscipline KARATE de beste opleiding is voor kinderen en jongeren van 4 tot 21 jaar. Het is bij regelmatige beoefening zelfs zeer geschikt voor elke leeftijd. Door de specifieke technische aspecten kan het Wadokai Karate Do tot op zeer hoge leeftijd worden beoefend. Dit zie je terug op het ‘blue zone eiland Okinawa, de plaats waar het karate is ontstaan.
Het maakt een complete motorische opleiding mogelijk, die alle educatieve en psychomotorische mogelijkheden bevat, zoals ruimte/tijd, proprioceptiviteit (waarneming van de lichaamspositie), lateraliteit, gooien, trekken, duwen, slepen, springen, rollen, vallen, coördineren, het stimuleren van de relatie met andere mensen (socialisatie), het gebruik van het spel en de strijd als een aanvulling op de motorische vaardigheden, de invoering van de techniek en sporttactiek, en het zoeken naar een ideale algemene bekwaamheid waarbij lichamelijke en daarmee ook de mentale conditie centraal staat. Karate daagt je uit en is dé groepsles waarbij je nooit bent uitgeleerd.  

Body – Mind – Spirit

Het IOC (Internationaal Olympisch Comité) beschouwt het als een van de meest complete sporten. Karate verbetert en bevordert de Budo waarden van vriendschap, harmonie, participatie, compassie, eerlijkheid, loyaliteit, integriteit, moed, respect, zelfbeheersing, eer en inspanning.

Karate is a Way of Life

Note: Heb je klachten, zoals hoesten, verkoudheidsklachten, verhoging of koorts, last van benauwdheid, reuk en/of smaakverlies, kom dan niet en blijf dan thuis!

Omarm Karate als Lifestyle

Karate Trainingen bij Eco volg je op de volgende dagen en tijden:

 • Woensdag 16:00 tot 17:00 uur – Karate Kids vanaf 7 tot 12/14 jaar
 • Woensdag 17:00 tot 18:00 uur – Karate Kids vanaf 7 tot 13/14 jaar
 • Woensdag 19:00 tot 20:15 uur – Karate vanaf 15 jaar en ouder/senioren
 • Vrijdag 17:00 tot 18:00 uur – Karate Kids beginners vanaf 7 jaar en ouder
 • Zondag 11:00 tot 12:30 uur – Karate senioren

Karate tarieven zijn per persoon per maand als volgt vanaf 1 januari 2016:

 • – 1 x per week € 23,50 per maand
 • – 2 x per week € 29,00 per maand
 • – 3 x per week € 35,00 per maand
 • – 4 x per week € 40,00 per maand

Wedstrijdtraining en zwarte band voorbereiding:

 • Wedstrijdvoorbereiding voor Kata verloopt op afspraak
 • Personal training en Danexamenvoorbereiding is uitsluitend op afspraak
 • Voor zwarte band examens zijn er verplicht te volgen stages

Sluit je aan bij onze seniorengroep en doe mee

Bijzonder mooi nieuws uit Japan, zie link hieronder

https://denoordoostpolder.nl/sport/Eco-Kleefstra-behaalt-eerste-Dan-bij-grootste-Japanse-karatefederatie-27974735.html

#karateemmeloord #karatejutsuemmeloord #wadokaiemmeloord #weerbaarheid #zelfverdediging #karate #karateclubemmeloord #karatelifestyle #vechtsport #karatecoach #leraarkrijgskunsten #karateleraar

× Hoi! Kan ik je helpen? Stel gerust je vraag