fbpx

De UNESCO heeft verklaard dat de sportdiscipline KARATE, de beste opleiding is voor kinderen en jongeren van 4 tot 21 jaar. Het is bij regelmatige beoefening zelfs geschikt voor elke leeftijd. Door de specifieke technische aspecten kan het Wado Ryu Karate Do tot op zeer hoge leeftijd worden beoefend. Dit zie je terug op het ‘blue zone eiland Okinawa, de plaats waar het karate is ontstaan.
Het maakt een complete motorische opleiding mogelijk, die alle educatieve en psychomotorische mogelijkheden bevat, zoals ruimte/tijd, proprioceptiviteit, lateraliteit, gooien, trekken, duwen, slepen, springen, rollen, vallen, coördineren, het stimuleren van de relatie met andere mensen (socialisatie), het gebruik van het spel en de strijd als een aanvulling op de motorische vaardigheden, de invoering van de techniek en sporttactiek, en het zoeken naar een ideale algemene bekwaamheid.

Wordt sterker! Vergroot je weerbaarheid! Ontwikkel je concentratie! Verhoog je bewustzijn!

Het IOC (Internationaal Olympisch Comité) beschouwt het als een van de meest complete sporten. Karate verbetert en bevordert de waarden van vriendschap, harmonie, participatie, compassie, eerlijkheid, loyaliteit, integriteit, moed, respect, zelfbeheersing, eer en inspanning.

Partnering! Preperation! Practice! Progress! Performance! Personality!

Geen woorden, maar Waarden geven je richting

Karate is more than just a lifestyle, it’s a way of life towards longevity

Karate is niet voor even, maar voor het leven

× Hoi! Kan ik je helpen?